Видове стъкла и техните предимства

Навярно сте си задавали въпроса каква е разликата между огледалните стъкла и преливащите или между фотохромните и поляризирани. Ето защо ще се спрем на темата какви са ползите от различните видове стъкла и за какво се препоръчват.

Огледалните стъкла са изключително стилни и секси. Но не това е основното им преимущество. Те се препоръчват за ярка светлина. Огледалното покритие отблъсква силните лъчи и отблясъци, като по този начин дава на окото 100-процентова защита и забележителен комфорт.

Светлите и преливащите стъкла са подходящи за  по-слаба слънчева светлина и облачно време. Подобряват контраста и успокояват очите. Цветните стъкла тушират интензитета на светлината, която достига окото.

Стъклата с антирефлексно покритие от вътрешната страна елиминират  „огледалния ефект“. Това позволява по-добър контраст, намалява умората и премахва отблясъците.

Поляризираните стъкла притежават филтър, който подобрява контраста и намалява отблясъците. Изображенията са ясни и точни. Препоръчително е да ги носите около вода, сняг, силно слънце, шофиране и др.

Фотохромните стъкла потъмняват на слънчева светлина, поради това са подходящи за хора с диоптър, които прекарват дълго време навън. Гарантират комфорт без да се налага да сменяте очилата.

Фотополяризираните стъкла комбинират поляризиращ и фотохромен филтър.  Те променят нюанса си (стават тъмни или светли) според светлината. Тези стъкла се адаптират към метеорологичните промени без да натоварват окото. Фотополяризираните стъкла дават перфектна яснота навсякъде, където отидете.

Прогресивните стъкла са перфектни за близки и далечни разстояния. С едно движение на погледа се влиза плавно във всички зрителни зони. Тези корекционни стъкла са особено подходящи ако имате пресбиопия.

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация