Най-честите зрителни проблеми

Много често пренебрегваме зрението си и стигаме до офталмолог (очен лекар), едва когато симптомите са сериозни. Проблемите с очите започват много преди да усетите сериозни индикации. Затова профилактика на зрението трябва да се прави на всеки две години.

При главоболие, зачервени очи, болка в областта на очите – консултирайте се със специалист. Можете да попитате в опитите ни и да се консултирате с очен лекар в удобно за вас време.

Ето и няколко от най-честите зрителни проблеми:

  1. Астигматизъм

Сред често срещаните заболявания е астигматизмът. Той може да бъде коригиран с очила, лещи или чрез оперативна намеса. Представлява дефект на окото, при който човек не може добре да фокусира на близки и далечни разстояния. Този проблем възниква от неправилна форма на роговицата. Светлината се пречупва неравномерно като се получават две фокусни точки. При астигматизъм трябва постоянно да се носят очила или лещи, които да отчитат пречупващата способност на всяко око.

 

  1. Далекогледство

При далекогледството главният фокус остава зад ретината. Човек има намалена зрителна острота, която се получава заради по-малка дължина на очната ябълка или по-малка пречупваща сила на очната леща. Резултатът е лошо зрение наблизо. При добра акомодация, окото компенсира слабото далекогледство, но с напредване на възрастта тази способност намалява. На младите хора се разширяват зениците при преглед именно, за да се потърси скрито далекогледство.

 

Можете да вземете фотохромни стъкла на цената на бели по време на лятната кампания на Оптики Леонардо. 

  1. Късогледство

При този проблем обектите в далечина се виждат разфокусирано. Фокусът е пред ретината.  Причините са удължена очна ябълка или неравности по роговицата. Корекцията става чрез очила или контактни лещи.

 

Често двете очи имат различен диоптър. Hoyalux iD MyStyle V+ са първите в света прогресивни стъкла, които отчитат тази разлика като балансират дизайна в съответствие с двете предписания, използвайки уникалната Binocular Harmonization Technology. Така имате перфектен фокус, стабилност и отлична дълбочина на зрението. 

  1. Пресбиопия

Този проблем е типичен за хора над 40-годишна възраст. Известен е още като старческо далекогледство. При пресбоипия намалява зрителната острота при гледане наблизо и надалеч поради отслабване на очния мускул и изменение на структурата на лещата на окото. Може да бъдат предписани два вида очила – за близки разстояния и такива за далечни. Има и друг вариант – прогресивни стъкла, които  позволяват добра видимост на всякакви разстояния.

Можете да се възползвате от промоцията в оптичните ни центрове и да вземете прогресивни стъкла с до 40% отстъпка (лятна промоция, валидна до края на август).

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация