Контактни лещи или диоптрични очила е по- добрия избор?

Контактните лещи се избират според нуждите от корекция на зрението-  далекогледство, късогледство , астигматизъм или презбиопия. Само след консултация с лекар- офталмолог се определя какъв тип и вид леща е най- подходящия, тъй като изборът е огромен. От оптики Леонардо препоръчваме едни от най- добрите брандове на пазара Cooper vision и Bausch & Lomb. Когато избирате лещи за първи път, е много важно отново да се консултирате с нашите специалисти, защото има период на напасване на лещите и може да пробвате различни варианти, докато намерите Вашия най- добър  избор. Ползването на лещи е строго индивидуално, не случайно  всеки бранд предлага приблизително 15 вида контактни лещи.

Ако носите очила, то бихте могли да носите и контактни лещи.

„За“ носенето на контактни лещи: Контактните лещи Ви дават свободата да се насладите на активностите, които обичате. Те биха могли да бъдат удобни за спорт и развлекателни дейности и  специални поводи, позволявайки Ви да се насладите на зрение, адаптирано към Вашия начин на живот.  Комфорта от лещите се усеща най- много когато имаме високи диоптри, защото нямаме рамка и стъкла , които да ни тежат. Когато намерите Вашия най- добър избор на лещи те не трябва да се усещат при ползване. Не трябва да забравяте, че трябва да ползвате лещите разумно, защото ако не си почивате от тях може да навредят сериозно на зрението ви. Най- добре е да се правят почивки от лещите по два- три дни и през това време да се носят очила. Най- опасно е продължителното носене  ( особено по време на сън ) на меки контактни лещи, защото може да предизвика инфекция.

„За“ носенето на диоптрични очила: Световните производители на рамки все повече се усъвършенстват в рамки, които са едновременно комфортни и с интересна визия. Носейки очила ние имаме възможност да прибавим още един моден аксесоар към ежедневната  ни визия. Още едно удобство, е че избирайки рамки с хубави фотосоларни стъкла, няма да ви е необходимо да носите навсякъде със себе си и слънчеви очила.

Всъщност 89% от ползващите контактни лещи и очила казват, че така получават най-добрата зрителна корекция във всеки един момент. Ползвайки и очила и контактни лещи, Вие бихте могли да извлечете повече от всяка ситуация, без компромис със зрението или комфорта.

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация