Как да определим формата на лицето ни и какъв модел очила да изберем?

Как да определим формата на лицето ни и какъв модел очила да изберем?

 

Може сами да измерите и определите формата на лицето си, при това много лесно. Само следвайте инструкициите, пригответе си линия и конец, който да наложите на линията за по- точно измерване и след минута ще знаете какво ви подхожда най- добре.

Да започваме с измерването!

Застанете пред огледалото и измерете челото си от единия край на косата си до другия край, както е показано на фигурата , точка 1.

Измерете разстоянието на скулите си, като започнете точно от външната част на едното си око до външната част на другото си око. Конеца трябва да е изпънат точно над скулите, както е на точка 2.


Измерете челюстта от началото на скулата си , точно под ухото до средата на брадичката си и умножете това число по две. Вижте точка 3.

И накрая измерете дължината на лицето си от средата на линията на косата до върха на брадичката си, както е на точка 4.

 

 

 

Определяне на формата

Лицето ви е кръгло, ако скулите и дължината на лицето ви имат подобни рамери и челото и челюста също имат подобни размери. Размерите на челото и челюстта са по- малки от тези на  скулите и дължината на лицето.

Ако имате кръгло лице изберете квадратни или правоъгълни очила със заострени ъгли.

 

 

 

Имате квадратно лице , ако всички измервания са доста сходни или еднакви.

Очилата, които ще ви стоят най- добре при квадратно лице са остри, овални или правоъгълни рамки със заоблени ръбове.

 

 

Лицето ви е овално, ако дължината му е по- голяма от ширината на скулите и челото ви е по- широко от челюстта. Тази форма се харектеризира с по- леко изразени ръбове отколкото квадратното лице и долната половина на лицето е малко по- дълга от горната.

Най-подходящите очила за овално лице са тези с големи стъкла и по- дебели рамки.

 

 

Най- вероятно имате сърцевидна форма на лицето, ако имате тясна и заострена брадичка, а челото ви е най- широката част на лицето. Скулите са разположени високо.

Очилата, които трябва да изберете при сърцевидна форма на лицето са авиатор, квадратни стъкла, овални стъкла или очила без рамка.

 

 

Вашето лице е триъгълно, ако вашата челюст е по- голяма от скулите, а те са по- големи от челото ви.

На хора с триъгълни лица ще стоят чудесно очила с широка рамка и акценти в горната част на рамката, стъкла без рамка в долната част. Изключително подходящи са форма котешко око.

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация