Как да изберем цвят на стъклата за очила?

Навярно ви е направило впечатление, че различните модели слънчеви очила са с различен цвят на стъклата. Малък процент от хората всъщност знаят, че цветовете са не само моден тренд, а защитата на очите зависи от филтъра на стъклото.

Основните цветови филтри са зелен, сив, кафяв, жълт и розов. Всеки от тях има своите предимства, които трябва да се имат предвид при покупката на слънчеви очила.

Зелен филтър

Зелените стъкла предоставя по-добър контраст. Стъклата с този цвят гарантират прецизно зрение и успокояват окото.

Сив филтър

Модел: Dolce&Gabbana 2179 1312/8G BLACK

Най-разпространеният цвят на стъкла е сивият. Той показва цветовата палитра такава каквато е. Затова и очила с този филтър са подходящи за носене при дълги периоди от време и екстремни условия. Тук изключваме мъглата. За нея са подходящи следващите стъкла.

Жълт филтър

Жълто-оранжевата гама при стъклата е особено подходяща за екстремни условия и както вече споменах – за мъгливо време. Изображенията са изчистени, благодарение на по-ярката светлина, предоставена от стъклата. Препоръчват се за шофиране в лоши метеорологични условия, каране на ски, мъгла и т. н. В същото време не се препоръчват при силна светлина.

Модел: Vogue 5211 2605/7

 

Кафяв филтър

Кафявият филтър подобрява контраста и резолюцията на зрението. Тези стъкла са  идеални за променливи светлинни условия. Филтър, изключително разпространен, защото абсорбира голяма част от вредната синя светлина.

Розов филтър

Както се казва, сложи си розовите очила и забрави за всички грижи по света. Розовите стъкла не носят само романтична нежност, но и подобряват контраста и успокоява очите. Този филтър разгръща пълният си потенциал при зелена или синя околна среда (поляни, водни басейни и др.). Както при кафявите филтри, розовите също намаляват вредната за зрението синя светлина.

Модел: Vogue 5137 2538/5R

 

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация