Емблематичните детайли на топ марките (част 1)

page644Verace разчитат на силното индивидуално усещане, иновативните материали и провокацията. Все пак са традиционалисти в едно – тяхното лого, което се открива върху всичките им колекции. Няма как да сте пропуснали митичната Медуза, която е техен символ.

Легендата разказва, че Медуза е била невероятно красива и имала чудни коси. Тя искала да се състезава с богинята Атина по красота. След като Посейдон я прелъстил в храма на Атина, древногръцката богиня я наказва.Медуза получила вместо коса змии, а когото погледнела, се превръщал в камък. Според легендата, след като Персей отрязал главата й, тя продължила да има сили. Главата на Медуза се е изобразявала на щитове, входове на домове и мозайки като пазителка.

versace sun VE2161 0

Подпис на Persol са стрелите, поставени в двата края на очилата. Стрелата символизира дързостта и силата. Вдъхновена е от мечовете на древните войни. Още през 1930 г. собствениците на марката решават, че е нужен елемент, който да е разпознаваем за бранда. Така се ражда идеята за стрелата, която остава задължителен детайл и до днес.

persol warm caffe vert

Водещ мотив при очилата на Stella McCartney са веригите. Те са вплетени в линията на дизайнерските модели по неповторим начин, като придават дързък, чувствен и модерен вид. Всъщност темата за веригите идва от емблематичната чанта на бранда Falabella.

galena stella

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация