Miu Miu е италианска висша марка за дрехи и аксесоари, която е част от Prada. Създадена е през 1993 г. от  Miuccia Prada, като от самото й начало се залага на алтернативен стил, силна индивидуалност и предизвикателство.

Първоначално Miu Miu е представена на модните подиуми в Ню Йорк, Милано и Лондон, но бранда предизвиква истински фурор на модното изложение през 2006 г. в Париж. Miu Miu разглежда модата като езотерична форма, даваща елегантност и изтънченост. За вдъхновение на бранда служат разнообразни теми – от съвременни и исторически препратки през преплитането на мъжкото и женското начало до бунтът във всичките му отражения.

Първият самостоятелен магазин на бранда е отворен през 2003 г. в Китай, след което бързо разраства с автономното си представяне на пазара.

Дръзките линии, нестандартните форми, уникалните линии правят Miu Miu сред любимите марки на Холивуд, място, където екстравагантността  и бунтарската природа са на почит. Революционните рекламни кампании на линията се очакват всеки сезон, като не винаги са добре приети от пуританите.