Oliver Peoples се ражда в сърцето на западен Холивуд, Калифорния на известният Sunset Boulevard през 1986 г. Амбициозният Лари Лейт (Larry Leight) отваря вратите на първия бутик на компанията, който изглежда повече като галерия за изкуство, отколкото като магазин.

Идеята на Лари стартира с покупката на огромна колекция от елегантни очила, произведени от известни американски компании. Колекцията е съдържала и апаратура за производство на очила. Малко по-късно младият предприемач открива, че предишният собственик е бил колекционер на име Oliver Peoples, а очилата никога не са носени.

От самото начало страстта на Oliver Peoples са превъзходните продукти, отличителните детайли, Калифорнийската култура и обсесията от качественото обслужване. Тези основни ценности са останали в основата на марката и са издържали и до днес. Автентичния глас на бранда и иновативните подходи създават уникални колекции очила. Oliver Peoples винаги са се откроявали на пазара със своята изключителност, а вдъхновените на дизайнерите са филми, книги, списания и най-вече очарованието от живота в Холивуд.