Gianni Versace Spa е сред водещите дизайнерски къщи в света, която се е превърнала в символ на италианския лукс по целия свят. Създадена е през 1976 г. от GianniVersace и неговия брат Santo, а по-късно същата година е представена първата колекция на GianniVersace за жени.

Дързак, креативен и гениален Gianni свързва изкуството със съвременната култура и си спечелва международно признание бързо след представянето на бранда.

Марката произвежда култови в двете си главни линии – облекло (колекциите Versace Atelier – Couture и Versace Prêt-à-Porter) и аксесоари. Verace разчитат на силното индивидуално усещане, иновативните материали и провокацията. Бижута, часовници, очила, парфюми и обзавеждане за дома – всички носят характерното лого – главата на Медуза, което е подписа на марката Versace от самото начало. Версаче е споделил, че се е спрял на този знак през 1978 г., защото Медуза Горгона е символ на красота и фаталният чар. Благодарение на тях е хипнотизирала и вкаменявала хората. Слънчевите очила на марката са олицетворение на блясъка, магнетизма, красотата и очарованието.

След нещастен инцидент Gianni загива, а главен дизайнер става сестра му Donatella Versace. Тя успява да съхрани духа и култовата визия на марката. Въвежда и своя собствен шикозен стил и набляга на феноменалните рекламни кампании. В колекциите си Versace залагат на женското начало, провокацията, силният индивидуализъм и усещането за уникалност.