100 години Persol: една легендарна история

Тази година Persol празнува своята 100-годишнина. Легендарната марка се е доказала със своите култови дизайни, стилни иновации и иновативни решения.

Persol се превърна в символ на италианския дизайн и елегантност. Марката еволюира през годините, но и остана вярна на своите традиции. Винаги в крак с времето, но и носеща духа на своите предци.

Историята на Persol започва през 1917 г. в Торино, когато оптикът и фотограф Джузепе Рати изобретява Protectors (очила, предназначени да осигурят максимален комфорт и защита за летци, автомобилни състезатели и мотоциклетисти). Очилата са приети от военновъздушните сили по целия свят и не само… Persol  бързо се налага със своите изключителни качества, внимание към детайла и технологични иновации. Самото име Persol означава „за слънце“ на италиански.

През 30-те години от бранда въвеждат стрелата. Задължителен елемент, който освен разпознаваемост гарантира рамките да се адаптират към всяко лице.

По случай 100-годишнината си Persol възкресяват някои от най-добрите си модели през годините. Разбира се, визията е осъвременена и с покоряващ стил.

Първата голяма икона на марката е моделът 649. За неговата популярност важна роля има и легендарният Марчело Матрояни. Години по-късно моделът все още е на върха. Последната колекция на бранда пресъздават чара, елегантността и класата на 60-те години.

Нека отпразнуваме заедно 100-годишнината на Persol и любовта към Италия с много стил и настроение.

Галерия

Напиши коментар

Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация
Не сте влезли в профила си Вход / Регистрация